Fa tres mesos que es va inaugurar l’àrea d’esbarjo de gossos de Piscines i Esports, un espai de 1.000 m2 pensat per ser l’alternativa al Turó Parc, que va prohibir l’entrada de gossos per protegir la vegetació. Els veïns de vuit blocs del carrer de Ganduxer denuncien que l’àrea els provoca molèsties de males olors i soroll i s’han agrupat en la Plataforma d’Afectats per l’Espai Gossos de Piscines i Esports perquè la treguin de davant de casa seva.

Demanen el trasllat de l’àrea d’esbarjo per a gossos

La plataforma ha demanat a l’Ajuntament que traslladi l’àrea d’esbarjo per a gossos, situada a 15 metres dels seus edificis: “Exigim el trasllat a una altra part dels Jardins de Piscines i Esports, que és molt gran. Està enganxat a cases, botigues, restaurants amb terrasses, això és una vergonya”, demana Albert Bassols, portaveu de la plataforma. Denuncien que tenen un problema de salut pública provocada per les males olors que, asseguren, es deu a una desinfecció insuficient de l’espai.

24 hores obert

La plataforma es queixa del soroll dels gossos durant els dia i la nit, ja que queda oberta les 24 hores, situació que aprofiten alguns per fer-hi “botellón”. Mentre no aconsegueixin que traslladin aquest espai, proposen tancar-lo durant la nit com una solució provisional. Si l’Ajuntament no pren mesures, diuen, faran arribar les queixes a la síndica de greuges de Barcelona i a l’Agència de Salut Pública.