Després de sis mesos d’obres, aquest dimarts ha obert portes la nova àrea d’esbarjo de gossos dels Jardins de Piscines i Esports, a Sant Gervasi – Galvany. La zona fa més de 1.100 metres quadrats i té jocs d’agilitat, un abeurador i un espai d’estada per als propietaris. L’actuació forma part del pla de l’Ajuntament per garantir que tots els districtes disposin d’una àrea d’esbarjo de gossos de com a mínim 700 metres quadrats.

Els canvis no satisfan tothom per igual. Dels usuaris consultats, una majoria creuen que la reforma no era necessària i preferien passejar lliurement els gossos per Piscines i Esports. Aquesta és l’opinió d’Àngels Pallàs, que té un gos: “S’ha fet una despesa que no calia perquè ja estàvem utilitzant un espai”. D’altres critiquen la zona amb activitats d’agilitat perquè creuen que no se’n farà ús.

La posada en marxa ve acompanyada d’una campanya amb informadors per donar a conèixer el nou espai i promoure la tinença responsable d’animals. El primer dia en funcionament, els informadors van alertar els propietaris que a partir d’aquest dimecres l’entrada dels gossos al Turó Parc quedarà prohibida i que l’alternativa serà el nou espai dels Jardins de Piscines i Esports.

La controvèrsia dels gossos al Turó Parc

Molts propietaris de gossos que passegen pel Turó Parc es neguen a deixar d’anar-hi: “Seguiré venint, a veure què passarà. Jo amb el meu gos no faig mal a ningú i els nostres gossos ni embruten el parc ni malmeten les plantes”, alerta Natàlia Cortadellas.