La Policia Nacional ha iniciat aquest dimarts al matí una macrooperació contra la corrupció en diversos ajuntaments de la província de Barcelona, Madrid, Astúries i Lleó. A Catalunya hi ha hagut 5 detinguts: dos responsables de l’empresa Gespol, SL, un tècnic de l’Ajuntament de Mollet, un responsable de la policia local de Tiana i el caporal de la Guàrdia Urbana de Lleida, que ha quedat en llibertat amb càrrecs. La causa està sota secret de sumari.

A Catalunya s’escorcollen els ajuntaments de Lleida, Mollet i Tiana. És una actuació dirigida per la Fiscalia Anticorrupció i el Jutjat d’Instrucció número 2 de Badalona per completar la investigació sobre l’empresa Gespol, SL. La companyia suposadament va obtenir l’adjudicació de diversos contractes administratius vinculats principalment amb la gestió policial en l’àmbit local, segons informa en un comunicat la Fiscalia Anticorrupció. S’investiguen possibles enganys en la gestió de les multes i la regulació del trànsit amb semàfors. Els fets investigats podrien constituir delictes de prevaricació administrativa, frau a l’Administració pública, revelació d’informació privilegiada, malversació de fons públics, tràfic d’influències, alteració del preu de concurs públic i pertinença a organització criminal.

El centre de les operacions és la seu de l’empresa d’aplicacions informàtiques Gespol SL, al barri del Bon Pastor. Aquesta empresa, que pertany al grup Sacyr, treballa donant servei a ajuntaments d’arreu de l’estat. Està especialitzada en aplicacions per controlar el trànsit rodat. A l’interior de l’empresa hi ha des de primera hora del matí agents de la policia i membres de la fiscalia així com un detingut a qui han fet entrar perquè col·labori en l’escorcoll.