La nova plataforma veïnal Nosaltres, Barcelona s’ha presentat públicament aquest dimarts, després de dos mesos de gestació. Ha nascut amb la voluntat de “crear nous consensos” i representar “la ciutat de la gent real”. Ho farà amb el Gremi de Restauració, que n’ha impulsat la creació.

Tot i la vinculació amb els restauradors, el grup motor està format per 10 dones (entre les quals hi ha l’arquitecta Benedetta Tagliabue, l’escriptora Núria Amat, la periodista Elisenda Roca i l’advocada Montserrat Pinyol) i han assegurat que la tasca del Gremi és només d’assessorament.

Els objectius de Nosaltres, Barcelona

Entre altres objectius, l’entitat vol ser un contrapès a la FAVB. De fet, Nosaltres, Barcelona ha marcat perfil amb la lectura d’un manifest fundacional, en què ha rebutjat frontalment “els relats que ens obliguen a triar: o ser una ciutat d’èxit, o ser una ciutat habitable”.

De fet, la plataforma ha demanat a l’Ajuntament que gestioni el turisme “sense posar-lo en risc” i l’ha instat a “menys prohibir i més acordar i consensuar com gestionem el fenomen”. També ha reclamat al govern municipal que treballi braç a braç amb el sector econòmic de la ciutat.

Posada de llarg amb representació política

A banda del Gremi de Restauració, també han assistit a la posada de llarg de Nosaltres, Barcelona altres representants dels sectors cultural i econòmic de la ciutat. També ho han fet tots els partits polítics presents a l’Ajuntament, amb l’excepció de la CUP.

Ara bé, la portaveu de Nosaltres, Barcelona, Elisenda Roca, ha explicat que la plataforma “no neix amb cap voluntat electoral ni té el suport de cap partit”. També ha desgranat que després de l’estiu es convocarà el primer ple de la plataforma i que serà aleshores quan comenci a treballar.

Una broma de mal gust per la FAVB

Poc després de la presentació pública de Nosaltres, Barcelona, la FAVB ha emès un comunicat en què ha qualificat de “broma de mal gust” que un grup de “persones elitistes acusin de no representativa” la FAVB. A més, la federació d’associacions ha advertit que la plataforma “no es tracta d’una organització de la ciutadania” per qui té darrere.

Elisenda Roca, per la seva banda, ha rebutjat qualsevol enfrontament amb la FAVB: “Qui vulgui trobar-hi una confrontació, s’equivoca perquè per part nostra no hi serà”. Roca, a més, ha deixat la porta oberta a trobar-se amb els representants de la FAVB: “Si volen parlar amb nosaltres, hi parlarem”, ha sentenciat.