La proposta d’un espai per a gossos ha agafat per sorpresa alguns veïns i comerciants de la plaça de Can Sitjar. Asseguren que no s’havien assabentat del projecte. “Ningú de la plaça no sabia que aquesta n’era la ubicació”, afirma Carme Massons, presidenta de l’Associació de comerciants Virrei-Borbó. “Quan vam anar al districte ens van dir que això estava en procés de licitació i, per tant, no tenim ni possibilitat de fer al·legacions”. La creació d’una nova àrea d’esbarjo per a gossos va ser proposada per l’Ajuntament fa dos mesos al Consell de Barri.

Segons afirma aquest grup de veïns, la plaça de Can Sitjar no és l’espai més idoni per ubicar els animals. “Òbviament hi haurà olors, falta d’higiene i manca de neteja”, critica el comerciant Fernando Espeja. “Nosaltres ens dediquem a l’alimentació, som cansaladers i tenim una terrassa al costat de la futura àrea”.

També hi ha veïns com el Toni Vinyes que rebutgen la ubicació del nou espai per a gossos perquè queda massa a prop, diuen, d’una zona de jocs infantils. “Considerem que és una mica insalubre. Els nens traspassen aquesta zona i jugaran a la pilota on hi haurà els gossos”.

L’AV de Vilapicina i la Torre Llobeta defensa el projecte

L’Associació de Veïns de Vilapicina i la Torre Llobeta ha estat una de les entitats amb les quals s’ha consensuat crear l’àrea d’esbarjo per a gossos. “És un espai d’aproximadament 700 metres quadrats que estaria totalment adequat amb grades, tancat i amb herbes aromàtiques per no contaminar l’aire. També ens han promès netejar-lo dos cops per setmana“, explica Joaquim Forns, president de l’entitat veïnal.

Els veïns que s’oposen a l’àrea d’esbarjo proposen com a alternativa condicionar un espai per als gossos al Jardins de Can Xiringoi; una proposta difícil d’encabir, ja que en aquest espai hi ha previst projectar tota una sèrie d’equipaments.

Un espai per a gossos per posar fi als problemes de convivència

Fa dos anys que als Jardins de Can Xiringoi hi ha problemes de convivència entre els veïns amb gossos i aquells que no en tenen cap. Després de recollir gairebé 2.000 signatures, l’associació Amics dels Gossos es va adreçar a l’AV de Vilapicina i la Torre Llobeta per trobar un espai alternatiu per als animals a la zona. Per atendre les demandes d’aquestes entitats, l’Ajuntament va proposar ubicar una àrea d’esbarjo per a gossos a la plaça de Can Sitjar.