“La covid persistent en menors de 12 anys és un problema”. Ho ha dit l’investigador d’ISGlobal, Quique Bassat, en una entrevista a TVE Catalunya preguntat pels beneficis de la vacunació en menor d’entre 5 i 11 anys. Bassat ha explicat que aquest vaccí podria evitar que alguns menors contraguessin covid persistent. L’expert ha assegurat que tot i que hi ha menors que tenen infeccions asimptomàtiques, poden, a la llarga, desenvolupar símptomes prolongats en el temps que acaben sent considerats com a covid persistent.

Bassat també ha parlat d’una disminució en les defuncions. Ha admès que les xifres de mortalitat infantil o de casos greus en menors per covid són molt baixes. Malgrat tot, ha assegurat que “aquest vaccí ho reduirà encara més: fins al zero.”

Clau per tallar la cadena de contagis

Per la seva banda, el professor de la UAB i investigador d’IRTA-CReSA, Joaquim Segalés, també creu que la vacunació als menors de 12 serà profitosa per “disminuir la capacitat del virus”. Ha subratllat que “tots participem en la cadena” i “malgrat que la capacitat de transmissió dels menors no esta del tot identificada”, si es vacunen evitarem la possibilitat que infectin altres ciutadans.

Segalés també ha volgut aclarir que “els infants que no es vacunen són més susceptibles a contraure el virus” i ha celebrat que ara, finalment, puguin rebre el vaccí de Pfizer.

Globalment és una bona mesura. Ara que està aquí, s’ha d’aprofitar.
Joaquim Segalés, professor de la UAB i invetigador d’IRTA-CReSA

Segons alguns experts, a més, ara és un bon moment per vacunar els menors de 12 perquè, precisament, la incidència a set dies més elevada la trobem en els nens. Dels 0 als 9 anys és de 344 per cada 100.000 habitants, 100 més que la mitjana.