agents de mossos amb un detingut

Els Mossos d’Esquadra han detingut 22 lladres multireincidents que presumptament han comès robatoris violents o furts al carrer durant els primers dies del pont de la Puríssima a Barcelona. Els arrestats acumulen 151 antecedents per delictes similars i ja havien estat detinguts prèviament diverses vegades. Segons la policia, normalment actuaven de nit i buscaven objectes de valor com rellotges, bosses de mà o telèfons mòbils.

Tal com ha informat el cos policial en un comunicat, alguns dels detinguts van actuar en grup. És el cas de la detenció de quatre lladres que divendres a la matinada van envoltar un grup de joves per robar-los un telèfon mòbil. Les víctimes es van enfrontar als assaltants per evitar el robatori, moment en què els agents van intervenir i detenir els agressors. Un dels detinguts, de 21 anys, acumula 12 detencions.

Agents del Grup de Delinqüència Urbana de la comissaria de Ciutat Vella també van detenir, “in fraganti”, un lladre multireincident, de 21 anys i amb 15 antecedents policials, que va cometre una estrebada d’una cadena d’or.

Actuaven per robar objectes de gran valor

També hi ha el cas d’un lladre que diumenge a la matinada va robar violentament un rellotge valorat en 22.000 euros. Dilluns al migdia, un altre dels detinguts va sostreure un rellotge de gran valor a un turista. Aquest mateix dia, ja al vespre, tres homes que acumulen 64 detencions policials van robar violentament un ordinador portàtil.

El mateix dia, unes hores després, a Ciutat Vella agents de paisà van detectar un home en bicicleta que va fer una estrebada d’un telèfon mòbil a una dona que anava caminant. La víctima s’hi va resistir i l’autor va fugir, moment en què els efectius policials el van poder interceptar.