classe escola mascaretes

La vacunació ha tornat a agafar embranzida, després que el Govern anunciés l’obligatorietat del passaport covid i ja s’han començat a punxar les terceres dosis. Tot i això, encara hi ha debats sobre la taula com la vacunació dels menors de 12 anys. En una entrevista a El Suplement, de Catalunya Ràdio, l’epidemiòleg i investigador de l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), Quique Bassat, ha assegurat que és “absolutament segur” vacunar els nens i nenes.

Bassat ha explicat que l’Agència Europea del Medicament ja ha revista totes les dades i ha conclòs que la Pfizer es pot injectar els petits de la casa. De fet, l’epidemiòleg insisteix: “Els pares poden estar tranquils que aquesta vacuna és segura”.

“Els pares poden estar tranquils que aquesta vacuna és segura””
Quique Bassat, investigador de l’Institut de Salut Global de Barcelona

Les primeres dosis, abans de Nadal

Bassat augura que les primeres dosis de la vacuna podrien començar-se a punxar la segona quinzena de desembre. A més, apunta que això ajudaria a controlar l’augment de contagis: “Ara mateix, amb els nens menors de 12 anys liderant la incidència de tots els grups d’edats, amb brots a les escoles, ha arribat el moment en què és necessari vacunar”.

A més, Bassat subratlla que és important vacunar-se per diversos motius. D’una banda perquè, tot i que els infants normalment tenen símptomes lleus, poden tenir covid persistent. De l’altra perquè “contribueixen a frenar la transmissió del virus a nivell comunitari.”