agressió homòfoba a l'Eixample

Els Mossos d’Esquadra ja han rebut la denúncia de l’home que la matinada de dilluns va ser colpejat al crit de “maricó” per un grup de nois a l’Eixample. La víctima ha dut els fets a la policia perquè investigui el cas i els Mossos ja han dit que estan mirant d’identificar els autors d’aquesta agressió homòfoba.

Segons va relatar el jove a les xarxes socials, els agressors van demanar-li una cigarreta i quan ell s’hi va negar van etzibar-li un cop al cap i el van increpar per la seva orientació sexual. Els fets van passar al carrer de la Diputació quan l’home tornava a casa després de sortir de festa. Tant l’Observatori contra l’Homofòbia (OCH) com el regidor de Drets de Ciutadania, Marc Serra, han lamentat els fets. La víctima va ser atesa pels serveis d’emergència per un traumatisme al cap.

107 incidències contra persones LGTBI el 2021

L’OCH alerta que aquest 2021 hi ha hagut 107 incidències LGTBI-fòbiques a Barcelona, que suposen un increment d’un 40 % aproximadament en comparació amb el 2020. Ja a l’estiu, aquest tipus d’agressions es van disparar i la tendència ha seguit en augment en els darrers mesos de l’any. L’Observatori contra l’Homofòbia ja ha activat els protocols pertinents i s’ha coordinat amb els mossos d’esquadra perquè la víctima presenti una denuncia aquest mateix dimarts.