El sindicat dels treballadors d’ensenyament de Catalunya, l’USTEC, no veu bé la mesura anunciada aquest dilluns pel conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, segons la qual escoles i instituts podran saber quins docents i alumnes estan vacunats. La seva portaveu, Iolanda Segura, assegura que podria ser una mesura discriminatòria.

Segura ha explicat a betevé que temen que aquesta mesura pugui afectar els alumnes de famílies amb menys recursos, que són les que segons la portaveu acostumen a decidir no vacunar les criatures. La portaveu d’USTEC afegeix que “en cas que es produeixi un positiu a l’aula serà aquest alumne qui hagi de marxar cap a casa amb els pocs recursos que té per seguir l’ensenyament telemàtic“.

Gestió complicada de dos grups alhora

Des del sindicat USTEC-STEs apunten que per a una persona sola és complicat gestionar un grup presencial i un de telemàtic alhora. Expliquen que involuntàriament acabaran menystenint al segon grup per atendre les necessitats a l’aula. Una mancança que, segons el sindicat, es podria pal·liar amb una major inversió en personal docent.

El sindicat denuncia que el departament “no ha estat a l’atura” durant la pandèmia

La Unió Sindical dels Treballadors d’Ensenyament de Catalunya, l’USTEC, ha denunciat que els esforços destinats a afrontar la pandèmia han estat mínims. Expliquen que han estat insuficients perquè no han arribat a totes les aules de la mateixa manera, ja que en algunes escoles s’han format grups de 25 alumnes mentre que, en d’altres, s’han pogut fer de 17. Per això mateix, tornen a insistir en la necessitat d’abaixar les ràtios de forma estructural. En concret, asseguren que encara farien falta 8.300 persones per poder cobrir totes les necessitats.