Representants de la comunitat educativa demanen que el nou protocol covid a les escoles incorpori mesures proactives i no només restriccions. Des del Sindicat dels Treballadors d’Ensenyemant de Cataluynya, l’USTEC, consideren que cal reduir les ràtios, mentre que les Associacions Federades de Famílies d’Alumnes de Catalunya reivindiquen que s’alliberin espais per als centres educatius.

Iolanda Segura, portaveu del sindicat USTEC-STEs, reivindica que s’apliquin mesures estructurals que puguin tenir un caràcter més permanent i que no canviïn durant el curs, amb les dificultats que això implica per al personal dels centres. Entre altres accions, els representants dels professors demanen més personal per poder disminuir les ràtios i millorar, d’aquesta manera, l’atenció als alumnes. La mesura, asseguren, podria permetre avançar en altres aspectes com, per exemple, relaxar l’ús de la mascareta en el futur.

La no vacunació, possible factor d’aïllament

La presidenta de les Associacions Federades de Famílies d’Alumnes de Catalunya, Belén Tascón, de la seva banda, demana que s’especifiqui millor quin grau de participació podran tenir les AFA en el dia a dia dels centres. També que es promocioni la vacunació especialment entre l’alumnat en risc d’exclusió per evitar que hi hagi diferències en casos d’aïllament quan s’haurà seguir el curs en línia. És una de les mesures que proposen, així com fer inversions a més llarg termini, com la dotació d’espais que complementin la infraestructura dels centres. Així, diu l’entitat, es pot esponjar més les classes i complir millor amb les mesures de prevenció.

La comunitat educativa transmetrà les seves reticències i propostes a la Generalitat de Catalunya. Les entitats confien que aquesta les incorpori abans de l’inici del curs, el dilluns 13 de setembre.