Els estudiants han tallat a les 11 h el trànsit a l’avinguda Diagonal davant de Palau Reial per demanar que s’aturi la LOSU, més coneguda com a llei Castells pel nom del seu impulsor, el mininistre d’Universitats del Govern espanyol. Des del Sindicat d’Estudiants dels països Catalans (SEPC), la seva portaveu Maria Daviu ha destacat que la llei és un “atac directe contra l’educació entesa com un dret perquè permet l’accés d’empreses a la universitat. ” Critiquen també que “prioritzarà l’anglès per sobre del català” i demanen als partits catalans que votin al Congrés contra la reforma.

Estudiants i rectors, contra la llei

Els universitaris rebutgen frontalment la llei perquè argumenten que reduirà la capacitat de decidir dels estudiants i que implicarà una privatització de la universitat. Un canvi legal que tampoc no agrada els rectors catalans que la rebutgen perquè consideren “regula en excès” l’àmbit universitari. Ja fa mesos que els estudiants es mobilitzen per rebutjar la reforma educativa, amb diverses vagues i mobilitzacions als carrers per denunciar la llei Castells. La propera convocatòria, la vaga del 16 de desembre.

estudiants tallen diagonal llei castells

Embussos i desviaments per la protesta estudiantil

La Guàrdia Urbana ha fet desviaments en el trànsit d’entrada i sortida de la ciutat i hi hagut un embús notable. Un autobús urbà, ha quedat bloquejat a la Diagonal durant la protesta. Poc abans del migdia s’ha restablert la circulació.

estudiants tallen diagonal llei castells
Un autobús urbà ha quedat bloquejat a la Diagonal durant la protesta.