Aquesta branca dels Latin Kings es va inscriure l’any 2005 al registre de l’Ajuntament com “Asociación cultural de reyes y reinas latinas”. La investigació ha permès esclarir que, sota el paraigües de promoure la cultura llatina, s’amagava una organització criminal involucrada en un ampli ventall d’activitats il·lícites, com ara temptatives d’homicidi, lesions, extorsions, detencions il·legals, robatoris amb violència, tràfic de drogues i tinença il·lícita d’armes, entre d’altres.

La primera fase de la investigació es va iniciar a principis d’agost de 2014, quan els agents van tenir coneixement d’una sèrie d’agressions produïdes per membres de la banda envers nois que pretenien desvincular-se’n. Els Mossos van detenir els autors de les agressions i, en investigar la banda, van descobrir que una de les principals activitats del grup era el tràfic de drogues. També van comprovar que la banda disposava de diversos magatzems i punts de venda de droga.

Un cop els investigadors van identificar els delinqüents, el 10 de juny passat van practicar 13 entrades i escorcolls a domicilis de Barcelona, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Sant Boi de Llobregat, Rubí, Cornellà de Llobregat, Caldes d’Estrac i Terrassa. En els escorcolls, a banda de detenir 30 persones i imputar-ne 25 més, van trobar cocaïna, haixix, speed, ketamina, una plantació de marihuana i diverses armes blanques, així com simbologia i documentació de la banda.

Després de declarar, el jutge va decretar l’ingrés a presó de 20 dels detinguts, entre els quals figura el líder de l’organització. Aquesta operació policial, batejada amb el nom d’Eclipse, és la de major envergadura feta a Espanya contra una banda d’origen llatí. Tot i no descartar que es puguin detenir més persones en els propers dies, els investigadors donen la banda per desmantellada.