Nervis i molta emoció en la sortida dels primers nens cap a les colònies d’estiu de la Fundació Pere Tarrés.

L’autocar dels primers barcelonins que aquest any han marxat ha sortit del Centre d’Esplai Trencaclosques, a Horta, amb 70 infants de cinc a 13 anys i amb 15 monitors que van cap a la casa de colònies de La Sala, situada a la Pobla de Lillet, al Berguedà. Allí els més petits passaran una setmana endinsant-se en el món de Disney, mentre que els més grans aniran de campaments. Una aventura a la natura que els monitors utilitzaran per transmetre’ls valors com l’amor, l’amistat o el treball en equip. Aquest dissabte, abans de la sortida, els monitors ja han fet un espectacle amb els nens per començar a escalfar l’ambient de les colònies.

Enguany la Fundació Pere Tarrés organitza més de 400 activitats en què participaran més de 20.000 infants i joves. L’organització ha previst becar enguany 4.500 infants, un 36% més que el 2014. Des de 2010, les sol·licituds de beques s’han incrementat gairebé un 400%. Entre les activitats que aquest estiu ofereix la fundació destaquen estades de tres dies per als més petits, colònies d’hípica, campus de natació sincronitzada, colònies artístiques de ball i teatre, tallers de disseny de videojocs o estades familiars en cases de colònies, entre moltes altres opcions.

A tot Catalunya, l’oferta és variada i s’ofereixen casals, colònies, acampades, rutes o camps de treball. Els casals d’estiu, que comencen a partir de Sant Joan i que ocupen només algunes hores del dia sense marxar de la ciutat, acostumen a ser l’opció més triada per les famílies. La majoria de participants en totes aquestes activitats ja s’hi han inscrit, tot i que encara en queden algunes places lliures i hi ha famílies que esperen a darrera hora per fer les inscripcions.