La UGT també ha escenificat aquest dilluns el seu rebuig rotund a la violència masclista amb motiu de Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones. Des del sindicat denuncien que la situació és cada vegada pitjor i que el problema no desapareix perquè vivim en una societat patriarcal. Des de la UGT han volgut posar l’accent en la discriminació de la dona a la feina i l’assetjament sexual en l’entorn laboral.

Un mosaic de mans liles

Diversos membres del sindicat han construït un mosaic de mans liles amb una pancarta amb el missatge “Tolerància zero”. Tot plegat per denunciar que un 15 % de les dones treballadores ha patit algun tipus de discriminació a la feina. També denuncien la bretxa salarial que condemna les dones a la precarietat.

18.000 treballadores han patit assetjament sexual

Els autors dels assetjaments sexuals a la feina l’últim any han estat majoritàriament perpetrats pel cap o per un superior en un 66,8 % dels casos, d’un 33,5 % per un company i d’un 8,4 % per un usuari o client. En total, gairebé un 1,2 % de treballadores ha estat víctima d’assetjament a a la feina, el que en termes absoluts vol dir 18.000 dones.

Sindicats, entitats i institucions es bolquen en la jornada

El sindicat Comissions Obreres també s’ha solidaritzat amb la causa i ha desplegat una pancarta gegant contra la violència envers la dona. El govern català, l’Ajuntament i la Diputació també han condemnat la violència de gènere amb un minut de silenci a la plaça de Sant Jaume.

A banda, els Mossos han informat que protegeixen 100 dones que estan en risc de ser assassinades a Catalunya. Totes presenten un risc molt alt i per això tenen vigilància i acompanyaments policials permanents.

Des del Col·legi d’Advocats han demanat que les víctimes tinguin un advocat abans de fer la denúncia.