El govern de la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació han fet un acte conjunt a la plaça de Sant Jaume en el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones. Hi han anat el president la Generalitat, Quim Torra; la portaveu del govern català, Meritxell Budó; diversos consellers; el president del Parlament, Roger Torrent, i l’alcaldessa, Ada Colau, entre d’altres.

Les joves de la sèrie ‘Les de l’hoquei’ han llegit un manifest i han demanat “desmuntar les estructures patriarcals”. Després d’aquesta lectura, s’ha fet un minut de silenci per recordar les víctimes que han mort a mans dels homes.

Laura Pérez, tinenta d’alcalde de Drets Socials i Feminismes, ha dit que “encara estem molt lluny d’erradicar les violències masclistes perquè les xifres així ho diuen”. Pérez ha lamentat que en altres ciutats de l’estat no hi ha consens entre les administracions per denunciar aquestes violències i ha recordat que hi ha un partit d’ultradetra que silencia la violència masclista.

La portaveu del govern de la Generalitat, Meritxell Budó, ha dit que “mentre una sola dona sigui víctima de la violència masclista hi serem per denunciar-ho”.

A Catalunya, des del gener a l’octubre, han mort vuit dones per violència masclista. A tot l’estat, s’han produït 1.027 feminicidis des del 2010.