Dolors Bassa a la comissió del 155

(ACN) La UGT ha registrat la petició d’indult per a l’exconsellera Dolors Bassa al Ministeri de Justícia. De fet, ho va fer el 15 de juny, segons ha avançat SER Catalunya i han confirmat a l’ACN fonts del sindicat.

Diverses personalitats s’han adherit a una llista de suports a l’indult, entre elles els alcaldes de les quatre capitals de demarcació, Ada Colau, Marta Madrenes, Miquel Pueyo i Pau Ricomà; el secretari general de la UGT, Josep Maria Àlvarez; el de CCOO de Catalunya, Javier Pacheco; el president de la patronal PIMEC, Josep González; la presidenta de la Taula del Tercer Sector, Francina Alsina; el president de Lafede.cat, Luca Gervasoni, i l’exalcalde socialista de Girona Joaquim Nadal, entre d’altres.

Bassa està interna a la presó de Puig de les Basses (Figueres), on compleix 12 anys de condemna a presó per sedició i malversació arran de la sentència del judici del procés. El Departament de Justícia ha ratificat aquesta setmana concedir-li, juntament amb la resta de presos independentistes, el tercer grau penitenciari, de manera que haurà d’anar només a la presó a dormir els dies d’entre setmana.

L’execució d’aquest grau és immediata, tot i que falta que la Junta de Tractament del centre penitenciari acabi d’ajustar els horaris i posi data a l’aplicació del grau. Aquest cap de setmana podria passar-lo a casa seva.