Autobús Guàrdia Civil trasllada presos a Madrid

(ACN) La defensa de Josep Rull, Jordi Turull i Jordi Sànchez ha enviat un escrit al Tribunal Suprem en què critica que es filtrés a les xarxes socials un vídeo gravat per un agent de la Guàrdia Civil durant el trasllat dels presos a Madrid, on se’n reia dels acusats i dels manifestants. En l’escrit, recorda també altres episodis “vexatoris” cap als presos en  trasllats anteriors.

Per això, demana al tribunal que adopti “mesures cautelars diferents” a la presó provisional per garantir que, durant els nombrosos trasllats que es faran en els mesos de judici, no hi hagi “noves humiliacions”. També sol·licita que s’adverteixi per escrit la responsable de la campanya Espanya Global, Irene Lozano, per vulnerar el dret a la presumpció d’innocència per unes declaracions a la BBC on assegurava que els acusats havien “comès delictes penals”.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”El judici dels polítics presos i l’1 d’octubre: tot el que has de saber” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/societat/judici-1-octubre-presos-data/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

En l’escrit, l’advocat Jordi Pina critica també les condicions en les que es va produir el trasllat divendres passat. Lamenta que els nou presos anessin “tancats en compartiments molt reduïts”, unes condicions que creu que són més pròpies de “reclusos d’alta perillositat que no de pacífics parlamentaris que sempre han comparegut a les citacions judicials”.