Una trentena de persones s’han concentrat a la plaça de Joanic per protestar contra l’empresonament dels líders independentistes: han fet cassolada, han encès espelmes i han fet parlaments. Àngels Pujol, coordinadora de Dones per la República, ha explicat que és una “acció reivindicativa per denunciar el trasllat dels presos independentistes a Madrid i l’imminent inici del judici”.

La convocatòria, que s’ha fet des de la plataforma d’entitats veïnals Gràcia Llibertat, també ha tingut seguiment a la plaça de la Vila de Gràcia, on hi han anat una cinquantena de persones. Els manifestants han fet autocrítica i han lamentat que la resposta ha estat minsa i han reclamat més participació veïnal en les properes accions de protesta que es faran al barri durant tot el judici del procés.

De fet, han recordat que, com cada setmana, aquest dilluns es repetirà la mobilització a la plaça de la Vila que celebren del mes de novembre i, en aquesta ocasió, comptaran amb la presència del periodista i activista David Fernàndez.