En el vídeo s’aprecia com policies nacionals es burlen de l’entrada d’Oriol Junqueras a la presó així com també d’altres consellers del govern destituït. Un dels agents que esperaven el trasllat dels membres del govern apunta que a Junqueras, a qui es refereix com “l’osset”, el posaran “de quatre grapes” a la presó. Aquesta és la conversa:

-“Escolta, els del govern quants són?”

-“Venien sis  consellers i després, a part, en Junqueras.”

-“A l’osset ja veuràs com el posaran. Està arribant un osset a la presó.”

-“Fins que el posin de quatre grapes. Pim, pim, pim.” —acompanyat de gestos sexuals—

-“I quatre dies després amb llagrimots.”

-“Li arreglen l’ull.”

La Policia Nacional ja ha obert una investigació per esclarir els fets. Es tracta d’una informació “reservada” i, si hi ha indicis, s’obrirà un expedient disciplinari als agents.

L’Observatori contra l’Homofòbia ha denunciat públicament aquests “possibles comentaris homòfobs” per part d’agents de la Policia Nacional i ha sol·licitat a l’àrea LGTBI de la Generalitat una “actuació immediata” davant “aquest possible i greu cas d’homofòbia”.

Els consellers empresonats, marcats amb creus vermelles

Per una altra part, el sindicat oficial Unió Federal de Policia (UFPOL), ha publicat una imatge a Twitter on es pot observar tot el govern de la Generalitat i marcats amb creus vermelles aquells consellers que ja han estat empresonats. Ho han difós poc temps després que la jutge Carmen Lamela dictés presó pels vuit consellers. A la part inferior de la imatge es pot llegir  “Suma y Sigue”. El tuit ja ha estat eliminat al compte de Twitter.