eleccions municipals 2019 ajuntament barcelona

 A la ciutat de Barcelona, hi ha més de 300.000 residents nascuts a l’estranger, segons el Departament d’Estadística i Difusió de Dades de l’Ajuntament. Això representa gairebé una cinquena part de la població. D’aquests, 260.000 són majors d’edat i només la meitat, uns 125.000, tenen dret a vot. Més de 80.000 procedeixen de països de la Unió Europea, mentre que els altres 40.000 són d’estats amb conveni de reciprocitat. N’hem parlat amb experts. Xavier Torrens, professor de Ciència Política de la UB , explica els motius pels quals molts ciutadans barcelonins veuen conculcat el seu dret a votar: “Els tràmits s’allarguen més de 10 anys en alguns casos”.

Ana Lucía Olivos, politòloga i membre del projecte La meva ciutat, el meu vot de l’Ajuntament de Barcelona, explica quins canvis són necessaris per evitar aquesta situació. Demana que es parli de “reciprocitat per residència i no per nacionalitat”.

El president de Fedelatina, Javier Bonomí, qualifica d‘”inadmissible” i d'”hipocresia” que hi hagi persones que han d’esperar-se més de 10 anys per poder exercir el seu dret a  vot.