manifestacio aeroport

Tsunami Democràtic ha anunciat aquest dimecres que “aviat” hi haurà “noves convocatòries” de mobilitzacions. La plataforma ha publicat un comunicat a les xarxes socials en què assegura que “275.000 gotes” ja formen “part de la nostra xarxa” i que “la propera acció s’anunciarà quan siguem milers de gotes connectades amb l’app”. En aquest sentit, fixa com a prioritat “que l’app estigui instal·lada i validada al màxim nombre possible de telèfons”.

El moviment ha borrat del comunicat quatre referències al 26 d’octubre ―com a data per a la propera mobilització― que apareixien en un altre comunicat emès també pel Tsunami només una hora abans. En el document previ la plataforma no preveia cap iniciativa fins després de la vaga d’estudiants, les Marxes per la Llibertat i la vaga general de divendres, i demanava als adherits al moviment que “concentrin esforços” perquè aquestes mobilitzacions “siguin un èxit absolut”.

La no-violència és fonamental

En el seu comunicat, Tsunami Democràtic denuncia que la “brutalitat policial” d’aquests dies és “inacceptable” i exigeix “que s’assumeixin responsabilitats polítiques”. A banda, remarca que, en qualsevol acció, cal impedir que “algú pugui promoure la violència” o “transformar l’acció en actes violents”. La plataforma afegeix que la no-violència és l’estratègia fonamental del moviment.

“Un llarg camí”

Tsunami Democràtic conclou al document que després de la sentència ha començat “un llarg camí per acumular forces que han de permetre i garantir una desobediència civil massiva”. I adverteix que el moviment “no té marxa enrere i no s’aturarà” fins que l’estat afronti el conflicte “a través del diàleg i de l’exercici democràtic”.