Palau de la Generalitat

(ACN) El president de la Generalitat, Quim Torra, s’ha reunit d’urgència amb el vicepresident de l’executiu, Pere Aragonès; la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, i el conseller de l’Interior, Miquel Buch al Palau de la Generalitat, aquest dimecres al matí. La trobada l’ha convocada el president de la Generalitat per tal d’analitzar els aldarulls que es van produir la nit de dimarts.

La segona jornada de protestes per la sentència del Tribunal Suprem (TS) ha acabat amb 30 detinguts en diferents punts de Catalunya i 43 Mossos ferits i s’han produït nombroses càrregues policials. El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha atès 125 persones durant la jornada de protestes de dimarts, 74 de les quals a Barcelona.

A través de Twitter, aquest dimarts a la nit el vicepresident Aragonès va demanar no regalar “allò que busquen”, un “155 encobert”. En aquest sentit, va instar a “allunyar-se de totes les actituds violentes i depurar les accions no justificades”.

Per la seva banda, la portaveu del govern i consellera de la Presidència, Meritxell Budó, en una entrevista a TVE va lamentar “altercats de grups violents” i va demanar “aïllar-los” de les manifestacions.