El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha condemnat els aldarulls d’aquest dimarts al centre de Barcelona. El líder socialista ha fet una crida a “la calma i la serenitat” després d’una jornada que ha qualificat de “difícil”. Collboni ha demanat a les institucions afrontar els dies vinents “amb màxima responsabilitat”. “Això és el que farà el govern de Barcelona per reprendre la normalitat al més aviat possible”, ha afegit.

Durant la inauguració del saló Barcelona Meeting Point, el socialista ha mostrat el seu rebuig a “qualsevol acte de violència” que alteri de forma abrupta, ha dit, la vida quotidiana de la ciutat. Ha defensat el dret “legítim” a la manifestació, però sempre respectant “la lliure circulació de persones i el funcionament normal de la ciutat i la seva economia”. Collboni ha afegit que Barcelona, Catalunya i Espanya “formen part d’un estat democràtic, de dret”, i que, per això, les forces de seguretat garantiran la normalitat a la ciutat.

Condemna unànime dels grups de l’Ajuntament

A banda del govern municipal, tots els grups de l’Ajuntament han condemnat els fets d’aquest dimarts a la nit. Jordi Coronas, d’ERC, demana que les mobilitzacions siguin pacífiques, que és el que defineix, diu, el moviment independentista. En la mateixa línia s’ha pronunciat la portaveu de JxC, Elsa Artadi, qui també ha demanat que s’investiguin les actuacions policials.

Per part de Ciutadans, Paco Sierra creu que Barcelona “no es mereix” viure aldarulls com els que va viure el centre de la ciutat. Óscar Ramírez, del PP, ha condemnat els “actes de violència de carrer” que, diu, han “assetjat” els ciutadans. La portaveu de BCN Canvi, Eva Parera, ha qualificat els fets de “molt greus” i ho atribueix a les crides i actuacions del govern català.