Els Mossos d’Esquadra investiguen si darrere dels macrobotellots, com el de divendres a la UAB, hi ha trames organitzades amb interessos econòmics. Ho ha explicat el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, en una entrevista a RAC1. De fet, en ser preguntat per si el negoci de la venda d’alcohol i drogues necessita generar aquests espais de festa, Elena ha respost que “és evident que darrere d’alguna d’aquestes festes no hi ha un grup d’amics sinó que hi ha interessos econòmics, i s’està investigant”.

“L’oci nocturn ajuda a gestionar millor la nit”

En ser preguntat sobre si la reobertura de l’oci nocturn evitaria els botellots, Elena creu que no, “però ajudaria a regular-los millor”. De fet, el conseller insisteix que “l’oci nocturn obert ajuda a regular millor la nit”, però afegeix que això només es podrà fer “quan les dades ho permetin”. Justament l’alcaldessa, Ada Colau, va tornar a reclamar aquest diumenge que es reobrin els locals coincidint amb les Festes de la Mercè.

“L’anècdota s’ha de perseguir”

El conseller d’Interior nega que els Mossos hagin perdut autoritat moral i atribueix les imatges com les d’aquest cap de setmana d’agents perseguits per joves a la Festa Major de Tiana a a la “fatiga pandèmica” i a la “frustració d’alguns sectors”. Elena creu que aquest tipus de reaccions són una “excepció” entre els joves, que s’han comportat de forma modèlica durant la pandèmia. “No podem fer de l’anècdota categoria, però l’anècdota s’ha de perseguir”, ha assegurat.