Rosa Peral i Albert López

Els dos agents acusats pel crim de la Urbana han estat condemnats a 25 i 20 anys de presó per assassinat amb traïdoria. La sentència dictamina la condemna més elevada per a ella, la parella sentimental de l’agent mort, per agreujant de parentesc. El jutge considera provat que tots dos van planificar i executar un pla per matar la víctima.

És el mateix que havia dictat el jurat popular, que ja va declarar-los culpables d’assassinat el 23 de març passat. En aquest cas, el jurat no podia establir pena de presó ja que això era competència del magistrat president a la sala, que és qui ha redactat la sentència i ha imposat les penes.

Indemnitzacions a la família

El tribunal també els ha obligat a indemnitzar la família de la víctima amb 885.000 euros. Gran part d’aquests diners aniran a parar al fill de la víctima però també rebran indemnitzacions el pare, els germans i la seva antiga parella i mare dels seus fills. 

Un judici d’un mes de durada

El judici per esclarir el cas del cadàver calcinat que es va trobar en un turisme cremat el maig del 2017 al pantà de Foix va constar de 26 sessions en vista pública durant un mes. Va comptar amb la intervenció de 57 testimonis, 38 perits i 15 forenses.

Els dos acusats fa més de dos anys que són a presó, on continuaran per complir la resta de la condemna. La sentència es pot recórrer, primer a la Sala Penal i Civil del TSJC i, en última instància, al Tribunal Suprem. De moment, continuen tenint obert un expedient disciplinari per part de la Guàrdia Urbana i estan suspesos de sou i feina.