(ACN) El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha confirmat els 25 i 20 anys de presó per als dos acusats de l’anomenat crim de la Guàrdia Urbana’, que va tenir lloc a Cubelles (Garraf) el maig del 2017. Així, tal com va condemnar-los l’Audiència després d’un judici amb jurat l’abril passat, l’acusada, que era la parella sentimental de la víctima, té una pena de 25 anys de presó per assassinat amb traïdoria i l’agreujant de parentiu, i el seu company de cos, l’altre acusat, segueix amb la pena de 20 anys per assassinat amb traïdoria, per haver matat la parella de la dona, també guàrdia urbà de Barcelona.

La sentència, que es pot recórrer al Suprem, accepta tots els fets provats de la primera condemna, i rebutja un per un tots els punts recorreguts per les defenses. Per exemple, tomba el primer motiu de recurs de la defensa de l’acusada que reclama vulneració del dret a fer servir mitjans de prova, per no acceptar les declaracions del seu germà i les seves cosines sobre la suposada relació excel·lent entre l’acusada i la víctima.

El veredicte compleix “amb escreix el mínim exigible”

El tribunal defensa que el veredicte “compleix amb escreix el mínim exigible” i afirma que davant la gran quantitat de testifical, documental i pericial practicada “resulta impossible exigir al jurat que faci referència a totes i cadascuna d’elles”. “Tot això valorat en el seu conjunt només troba una explicació lògic racional en què hi havia un pla entre ells, conclusió a la que arriba el jurat i que va plasmant en diferents proposicions del veredicte”, diu la sentència.

Pel que fa al recurs interposat per l’altre acusat, rebutja que no s’hagi aplicat el principi de presumpció d’innocència i reitera que totes les proves permeten concloure que hi va haver una actuació conjunta. Dona també per fals que l’acusat patís el domini de l’altra acusada i que actués influït per aquest i no accepta la resta de motius presentats en el recurs, arribant a les mateixes conclusions que en el cas de l’altra acusada.