Els veïns de Sant Martí i les Corts, dos dels districtes més mobilitzats contra les cuines fantasma, demanen a l’Ajuntament de Barcelona que aclareixi què farà amb aquests tipus de negoci.

Al març el govern municipal va anunciar que suspenia l’adjudicació de llicències d’activitat per a aquests locals. L’objectiu de l’executiu era tenir temps per definir una regulació sobre aquest model de negoci. Ja han passat sis mesos i, de moment, no hi ha novetats. Ara els veïns de Sant Martí i les Corts reclamen respostes al govern Colau.

Representants dels dos districtes han comparegut aquest dilluns al matí al carrer de Puigcerdà, en un dels punts on estava previst obrir una cuina fantasma. Verónica Soto, portaveu dels veïns de Sant Martí, ha explicat que durant el mes d’agost “van veure moviment al local” i que l’objectiu dels propietaris era “instal·lar-hi la fibra òptica”. Demana al consistori que no permeti “que aquests negocis estiguin en cap barri”.

Lídia Leyva, de la plataforma veïnal de les Corts, diu que al districte tenen muntades 40 cuines. Afirma que “necessiten un barri per descansar i dormir” i que, a més, “ja en tenen prou amb el Barça”.

ERC apressa el govern municipal

El grup d’ERC també demana al govern que aclareixi què vol fer amb aquests projectes. Elisenda Alamany, que ha comparegut acompanyant les veïnes afectades, diu que encara estant “esperant que es revisin les ordenances”. La portaveu dels republicans avisa que les cuines fantasma “no formen part del model de ciutat” que ells defensen. Per això, els reclama “que aclareixin si estan disposats a protegir la ciutadania o a donar barra lliure a aquest tipus de negoci”.

L’Ajuntament treballa en la regulació de l’activitat

Fonts de l’Ajuntament han explicat a betevé que “el govern municipal continua treballant en la regulació que definirà les condicions i requisits d’implantació de l’activitat”. Insisteixen que “es manté la suspensió de llicències que no permet l’obertura d’establiments de plats preparats amb obrador i cuines industrials sense degustació”. A més, assenyalen que continua en vigor “el pla de xoc amb inspeccions constants per garantir que compleixen les regulacions vigents”.

El consistori també ha remarcat que el districte de les Corts i el de Sant Martí “estan en contacte amb els veïns i s’han fet diverses reunions al llarg dels últims mesos per atendre’n les demandes i consultes”. Remarca que aquestes trobades també han servit per “compartir la feina que s’està fent a la ciutat per regular aquesta nova activitat i per fer seguiment dels casos particulars de cada territori”.