Els treballadors de l’edifici incendiat del carrer d’Aragó, 390, estan accedint des d’aquest dimecres al matí a primera hora a recollir les seves pertinences. Els Bombers de Barcelona han citat els empleats a les 10 h per supervisar l’operació. Abans, però, han entrat a l’edifici per revisar-lo i comprovar que tot era correcte. A partir d’aquí, han determinat que queden tancades i, per tant, sense que hi pugui accedir ningú la segona planta, que és la que està més malmesa, i de retruc també la tercera. En una estona, però, podrien començar a apuntalar-les per tal de fer-les accessibles.

A l’immoble, de set plantes, hi ha instal·lades set grans empreses i també treballadors autònoms. Abans de pujar a les instal·lacions, els Mossos demanen la documentació als treballadors afectats. Tots han d’accedir amb guants i mascaretes.

Fum i vidres trencats

De moment, l’edifici encara no podrà recuperar la normalitat. Hi ha finestres trencades, vidres per terra i fins i tot fum. L’incendi no es va poder extingir fins aquest dimarts al vespre, 10 hores després d’haver-se declarat. Els treballadors que hi han entrat, afirmen que tot està molt malmès. Alguns, els de les plantes menys afectades, han pogut recuperar alguns documents.

“Hem buscat una altra oficina”

Segons han explicat a betevé alguns dels treballadors, tot està molt brut i alguns dels falsos sostres han caigut a terra. Xavier Sánchez, director comercial ‘Softmachine’, ha explicat que “estan aturats” i que han hagut de buscar una altra oficina per poder continuar amb l’activitat laboral. Un cas diferent és el de l’empresa ‘Elvetia’. El director territorial de la companyia ha detallat que “molts no es van assabentar de res”, ja que la majoria estan fent teletreball. Aquest dimecres han pogut recuperar alguns dels servidors. Assegura que els Bombers els han dit que com a mínim, durant quatre o cinc dies, estaran revisant l’edifici.

Les tasques d’extinció de l’incendi de l’antiga seu de del diari Tele/eXpres van ser complicades. Hi van treballar 40 efectius de 12 dotacions dels Bombers de Barcelona durant 10 hores. Les flames van revifar diverses vegades i els Bombers hi van trobar amb una construcció aïllant que va fer incrementar notablement la temperatura i va aturar els treballs per avaluar la seguretat de l’accés.