Els treballadors de les oficines de l’edifici del carrer d’Aragó on aquest dimarts s’ha produït un incendi han viscut moments d’angoixa. Segons han explicat alguns dels testimonis a betevé, “els passadissos d’emergència estaven a les fosques i hi havia molt de fum”. Asseguren que hi ha hagut “nerviosisme” i “gent atrapada durant una hora al sobreàtic”.

Una de les treballadores ha explicat que, fins i tot, “hi havia una persona tancada a l’ascensor”.

Gent confinada pel fum

Una treballadora d’una de les empreses situades a l’edifici ha explicat que a la seva oficina, en el moment de declarar-se l’incendi, hi havia 14 persones, ja que molts dels empleats estan fent teletreball. Afirma que han pogut sortir sense problemes i que la Guàrdia Urbana els ha demanat totes les dades. Diu que, en el seu cas, no han tingut por. “Fins que no hem sortit no ens hem adonat de la fumarada”. Ara estan en espera de saber si podran tornar a la feina o no.

Els Bombers de Barcelona ja han aconseguit extingir l’incendi, però encara hi ha gent confinada per la presència de fum. Fins al lloc dels fets, al número 390 del carrer d’Aragó, s’hi han traslladat 10 dotacions dels Bombers. Es tracta d’un edifici d’oficines que havia acollit la seu del diari ‘Tele/eXpres‘.

“Intentaven saltar i els hem dit que s’esperessin”

Una altra testimoni de l’incendi ha estat la Cristina, que viu en un edifici del carrer de Nàpols, número 95. Des de l’interior d’illa ha pogut veure alguns dels treballadors del bloc afectat demanant ajuda. “Intentaven saltar per sortir per l’escala d’emergència, però els hem dit que s’esperessin”. Diu que quan han arribat els bombers s’han tranquil·litzat. “Estaven angoixats”, ha afirmat.

L’últim incendi en un habitatge del qual betevé s’ha fet ressò es va produir aquest mateix dilluns, 4 de setembre. Un pis del carrer Nou de la Rambla va quedar greument afectat i set persones van haver de ser ateses. Setmanes abans, al juliol, va haver-hi dos incendis més.