Tot i les amenaces del Govern estatal d’inhabilitar els membres del Govern que firmin la convocatòria del referèndum, Joaquim Forn ha dit al programa ‘bàsics’ que “no ens donarem per inhabilitats” i que “continuarem treballant en la línia del que ens hem compromès”. En aquest sentit, ha assegurat que el paper dels Mossos d’Esquadra en la celebració de l’1-O serà de facilitar la votació: “Els Mossos garantiran que la gent voti amb llibertat i seguretat”, ha sentenciat.

El risc zero no existeix

El conseller d’Interior ha advertit que el risc zero no existeix (en referència als atemptats de la Rambla), tot i que ha afirmat que “deixar de fer activitats és el pitjor missatge que podem enviar”. Per això, davant d’actes multitudinaris com els concerts de la Mercè o la manifestació de l’11-S, Forn ha convidat la gent a anar-hi, però assumint “la part de riscos que li correspon perquè vivim en la societat que vivim”. Ara bé, el conseller ha dit que l’administració ha de garantir que hi haurà seguretat, i “hi serà”. Aquest dilluns un equip de ‘bàsics’ també ha parlat amb joves musulmans de la fundació TEB, víctimes indirectes dels atemptats de la Rambla i Cambrils.

No tanca la porta a desbancar Ada Colau

Que Joaquim Forn és un dels noms que sona per succeir l’actual president del Grup Municipal Demòcrata a l’Ajuntament, Xavier Trias, no és nou. De fet, Forn ha dit que “no descarta” participar en un procés de primàries per desbancar l’alcaldessa, Ada Colau, però que ara mateix la prioritat és centrar-se en la seguretat des de la conselleria d’Interior. “No em puc distreure amb altres coses”, ha advertit.