Fundació Arrels

Durant l’estiu les xarxes socials s’omplen de fotografies de coneguts a la platja, relaxant-se o de viatje. Tot i això, la pobresa no fa vacances i a l’agost, igual que durant la resta de l’any, 1.200 persones continuen dormint cada nit als carrers de Barcelona. Per aquest motiu, Arrels Fundació ha llançat una campanya a Instagram amb l’etiqueta #StopThisPhoto, que dona veu a les persones sense llar i recorda que tenen molts drets vulnerats.

Uns peus en un caixer, una persona amb les seves bosses davant de l’estació de tren, una persona a la platja amb un cartró per dormir però que, a primera vista, pot semblar una planxa de surf, una beguda en una terrassa… La Fundació ha fotografiat dues persones que viuen al carrer simulant les imatges més típiques d’Instagram però portant-les al dia a dia de les persones sense llar.

La campanya, que va començar el 22 de juliol i que acabarà aquesta tercera setmana d’agost, ha tingut un impacte molt positiu, segons Arrels. La Fundació afirma que les imatges han tingut molta difusió i que la gent tenia curiositat per veure què hi havia al darrere.

Els riscos de viure al carrer a l’estiu

Des de la fundació, posen l’accent en els riscos que tenen les persones sense llar que viuen al carrer durant els mesos de més calor. Per exemple, hi ha més possibilitats de patir cremades, insolacions o deshidratació. A més, hi ha diversos recursos, tant públics com privats, que tanquen durant l’estiu i, per tant, és més difícil accedir-hi. D’altra banda, la vida nocturna augmenta i a les persones sense sostre els costa més poder descansar.