Quatre persones que, segons els testimonis, portaven la cara tapada van assaltar dijous un bus turístic que estava aturat davant del Camp Nou. Segons RAC1, els fets van passar cap a les 11 del matí, quan el grup va impedir que el bus arranqués, en va punxar els pneumàtics i va fer pintades al vidre del davant, amb el missatge “El turisme mata els barris”. L’Ajuntament està recopilant tota la informació per aclarir els fets i interposar una denúncia.

El govern municipal ha defensat que es tracta d’un acte vandàlic i l’ha desvinculat de qualsevol reivindicació veïnal. Ho ha explicat el regidor d’Empresa i Turisme, Agustí Colom, que ha afegit que és un fet aïllat i ha negat que a Barcelona hi hagi turismofòbia. Malgrat tot, ha anunciat que es presentarà una denúncia, sobretot perquè els qui van causar els desperfectes anaven encaputxats, uns fets que haurien pogut provocar alarma social.

Qui també n’ha parlat ha estat el segon tinent d’alcalde, Jaume Collboni. Amb piulada ha condemnat qualsevol acte vandàlic i ha dit que TMB està investigant els fets per posar una denúncia.

No és la primera agressió del que s’ha anomenat com a turismofòbia. El mes de maig, ja van aparèixer unes altres pintades contra el turisme a prop del Parc Güell i uns manifestants van llançar pintura i un pot de fum a dos hotels del Poblenou. Tot i això, el regidor de Turisme del consistori, Agustí Colom, ha assegurat que es tracta de “casos aïllats” i que “l’Ajuntament està recollint informació per veure si se’n deriva qualsevol actuació“.

En una piulada al Twitter, la síndica de greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, ha condemnat “enèrgicament l’atac” i ha assegurat que “la violència no és la solució a res”.

També s’han sumat a les crítiques la majoria de partits de l’oposició. Des del Grup Demòcrata, Sònia Recasens, ha defensat que des del govern municipal es condemnés l’atac. El president del Grup Municipal del PP, Alberto Fernández Díaz ha assegurat que cal prendre mesures urgents contra la turismofòbia que viu la ciutat I la líder de Ciutadans el consistori, Carina Mejías ha criticat que el discurs contra el turisme acaba comportant conseqüències com aquest acte vandàlic.