conductor bus foto arxiu

La direcció de TMB ha acomiadat el conductor d’autobús de la línia H16 que va donar positiu en drogues després d’un accident causat per una moto a l’avinguda del Paral·lel, el 10 de maig al matí, tal com ha avançat la periodista Anna Punsí i ha confirmat betevé.

El 19 de maig, TMB ja va suspendre temporalment de feina, però no de sou, el conductor. L’empresa li va obrir un expedient informatiu en espera que es resolgués la investigació interna. A conseqüència del xoc, 11 persones van resultar ferides, entre les quals el motorista, que va ingressar a l’hospital en estat crític.

Suport sindical al treballador

El delegat de la CGT, Joan Ramiro, recorda que l’acomiadat “no va ser qui va provocar l’accident” i que, aquest tipus de proves per aquestes substàncies detectades poden donar positius fins a “dues setmanes després del seu consum“. Per això, donen suport al treballador perquè “ha de prevaldre la presumpció d’innocència”. Ramiro assegura que s’ha assabentat de l’acomiadament aquest matí i lamenten que no han pogut accedir a la informació de l’expedient, perquè el sindicat majoritari, UGT i el president del comitè, no els han informat. Betevé s’ha posat en contacte amb la secció sindical d’UGT però han declinat fer declaracions.