verola del mico catalunya

El Departament de Salut ha elevat a 14 els casos de verola del mico a Catalunya. La conselleria ha confirmat que s’han detectat cinc positius més que se sumen als nou que Salut ja havia confirmat. Les 14 persones tenen vinculació epidemiològica i per qüestions de privacitat no es donaran detalls sobre els casos confirmats.

L’Hospital Vall d’Hebron i l’Hospital Clínic de Barcelona ja han validat completament les tècniques per confirmar els possibles casos d’aquesta malaltia vírica i properament ho podran fer altres centres. D’altra banda, el Laboratori Clínic de la Metropolitana Nord, ubicat a l’Hospital Germans Trias i Pujol, ha estat el primer a Catalunya a fer la seqüenciació completa del virus.

186 casos confirmats a l’estat

El Ministeri de Sanitat ha elevat a 186 els casos positius detectats a l’estat espanyol. 141 d’aquests positius són a la Comunitat de Madrid. La ministra, Carolina Darias, ja va anunciar que Espanya participarà en la compra conjunta de vacunes i antivirals contra la malaltia, que centralitzarà la Unió Europea.