Primera nit de concerts del Primavera Sound i primeres denúncies d’incivisme per part dels veïns del Besòs, el Maresme i el Fòrum. Francisco Abad, president de l’AV del Besòs, fa especial èmfasi en una situació que es produeix entre els bars del barri. Denuncia que alguns estan obrint abans del que és habitual per servir begudes als assistents del Primavera just quan surten dels concerts. “Aquests bars normalment obren a les 8 del matí, i ara ho fan a les cinc i aprofiten l’avinentesa per fer caixa. Això comporta que tot està tirat per terra, i la gent està bevent cervesa sense aturador. Alguns segueixen allà aquest migdia i empalmen una nit de concert amb la següent”.

Aquests bars normalment obren a les 8 del matí, i ara ho fan a les cinc i aprofiten l’avinentesa per fer caixa”
Francisco Abad, president AV Besòs

El so dins de casa i dins del propi cos

“És com si literalment el so es fiqués dins del teu cos“, d’aquesta manera la Mari Carmen García, del moviment Diagonal Mar, explicava el calvari que ha viscut aquesta primera nit de concerts del Primavera Sound. Segons García es tracta de la ressonància que provoquen les bateries dels grups de música que s’acaba colant dins dels pisos.

Abad també és conscient dels problemes dels veïns que viuen a primera línia, a tocar del Primavera Sound. “Els que estan a primera línia és massa, molts socis de l’associació marxen el cap de setmana fora perquè fins i tot amb les finestres de doble vidre tancades, les dades arriben fins els 96 decibels. S’ha de mirar com es pot solucionar aquesta situació perquè el que està clar és que els veïns tampoc no han de patir. “

Estudien tirar endavant accions més contundents

Els veïns més afectats estan mirant d’organitzar-se i dur a terme algun tipus d’acció més contundent. Creuen que ara mateix els dispositius de seguretat estan desbordats i que la situació d’incivisme està descontrolada. En aquest sentit estan estudiant la possibilitat de realitzar algun tipus de manifestació a l’entrada del Primavera o, decibels en mà, tramitar algun tipus de denúncia als jutjats.