(ACN) Un testimoni protegit situa un dels processats pels atemptats a la Rambla i Cambrils, Driss Oukabir, a la casa d’Alcanar on els presumptes terroristes fabricaven explosius. Es tracta del jove que va llogar la furgoneta amb què es va cometre l’atac de Barcelona i que, fins ara, havia negat cap altra vinculació amb la cèl·lula. El testimoni, un veí d’Alcanar, assegura que l’havia vist per la zona i que fins i tot se saludaven amb “hola i adéu”. Oukabir està en presó preventiva des del 22 d’agost.

El mateix testimoni també ha reconegut Younes Abouyaaqoub, l’autor material de l’atropellament, que també ha vinculat amb la casa. En aquest cas, però, ho ha fet a través de fotografies, ja que Abouyaaqoub va ser abatut pels Mossos d’Esquadra.

A més d’aquest veí, el jutge de l’Audiència Nacional, Fernando Andreu, també ha pres declaració aquest dilluns a un altre testimoni protegit: un cambrer d’un bar de Tona (Osona), que assegura que el dia abans dels atemptats va veure els dos joves. Diu que la seva actitud va cridar-li l’atenció perquè van entrar a l’establiment nerviosos i suats, i es van situar apartats de la resta de la gent. Segons han explicat fonts properes al cas, també ha relatat que tota l’estona estaven pendents del pàrquing, on havien arribat en un vehicle blanc, que no ha pogut reconèixer.

Benicàssim, en el punt de mira

Les seves declaracions arriben gairebé una setmana després que el magistrat aixequés parcialment el secret del sumari del cas. Això ha permès que es fessin públiques algunes actuacions que fan referència a les víctimes mortals i als ferits en els atemptats, i també als membres morts de la cèl·lula terrorista.

Precisament aquest dilluns s’ha fet públic que els terroristes també tenien Benicàssim i el festival Rototom en el punt de mira. Segons publica ‘La Razón’aquesta afirmació es desprèn de la informació continguda en un telèfon mòbil que els investigadors van recuperar de les runes de la casa d’Alcanar. Aquests objectius se sumen a d’altres que la mateixa cèl·lula també havia estudiat, com el Camp Nou o la Sagrada Família. El rotatiu també ha fet públic que els gihadistes es van gravar mentre fabricaven els explosius.