L’Agència Tributària i la Guàrdia Civil han intervingut un milió i mig de paquets de tabac de contraban al Port de Barcelona en una operació conjunta efectuada per la Unitat d’Anàlisi de Risc (UAR) de la Duana de Barcelona. La intervenció, efectuada el 30 de juliol, va tenir com a resultat la captura de tres contenidors amb mig milió de paquets de tabac cada un de les marques Manchester i Mark 1 valorats en 6.200.000 euros.

El carregament de tabac va ser descobert en tres contenidors que havien arribat a Barcelona procedents del Vietnam. La documentació dels contenidors especificava que la càrrega transportada havia de correspondre amb diferents articles de vidre com gots, tapes i pots. Els paquets de tabac no tenien els preceptius precintes ni la documentació que n’acredités la importació, motiu pel qual van ser intervinguts i van quedar sota disposició judicial.

L’Agència Tributària i la Guàrdia Civil estan tramitant la denúncia per delicte de contraban, ja que el valor del tabac intervingut supera el llindar dels 15.000 euros establerts en la llei.