Aquests alumnes de quart d'ESO es preparen per veure una sessió de teatre molt especial. L'obra està escrita, dirigida i fins i tot interpretada per advocats i advocades. Tracta el tema de les xarxes socials, i ho fa amb l'objetiu de fer reflexionar els estudiants. Per això els posen davant, situacions de risc com aquesta... El personatge cedeix i ho fa. Després arriba el debat, i al final la reflexió. PAULA "Si, me he dado cuenta gracias a esta charla que alguna vez he colgado alguna foto que no es íntima pero quizás en biquini en la playa..." CLÀUDIA "Que hem d'anar molt en compte amb el que fem i que si utilitzem una xarxa social que ho fem bé". ADRIÁN "Depén de l'ús que en fem pot ser una cosa perillosa, o no". El perill de les xarxes socials és el tema central de les visites que el col·legi d'advocats organitza per als instituts. PEDRO L. YÚFERA, degà del Col·legi d'Advocats de Barcelona "A l final recomanem que si pel que sigui has fet una cosa mal feta o has tingut alg un problema, parla amb els pares. No passa res, però el que no es pot fer és amagar aquesta qüestió perquè aleshores el que era un petit problema es pot convertir en un problema molt gran". Les sessions també serveixen per acostar als més joves la professió d'advocat. El mateix degà els explica les claus d'aquesta feina i després se'ls posa la toga perquè es puguin sentir com a veritables advocats.

Aquesta és la cinquena edició de la campanya “Justícia i joves” que ha posat en marxa l’ICAB. Una iniciativa dirigida a estudiants de 15, 16 i 17 anys que pretén acostar la professió d’advocat als adolescents. Es tracta de donar a conèixer als estudiants d’ESO els drets i deures dels infants, les funcions i tasques de l’advocacia, així com el funcionament de l’Administració de justícia.

Dins d’aquestes sessions, els centres podien escollir el tema que preferien pel debat, i es dóna la circumstància que tots han triat el que fa referència als riscos a Internet.  En total es donaran  pautes d’actuació a 500 estudiants per prevenir els delictes a les xarxes socials.