A Barcelona, segons Protecció Civil, la neu podria agafar a l’altura de la ronda de Dalt. El fred es deixarà notar, segons els responsables del Servei Meteorològic, durant quatre o sis dies amb episodis més suaus i més intensos. Pel que fa a diumenge, la previsió és que a Barcelona faci molt fred.

Tenint en compte els avisos del Servei Meteorològic de Catalunya, FGC i Adif han activat plans d’alerta per prevenir problemes en les vies ferroviàries catalanes. TMB també té previst tirar sal a les cotxeres en cas de nevada i a l’AP2 s’han carregat els dipòsits de sal. Protecció Civil recorda que, vista la previsió de fred intens i precipitacions cal tenir cura dels col·lectius més vulnerables, com ara els infants o la gent gran i minimitzar les conductes de risc.

El responsable del Servei Meteorològic de Catalunya, Oriol Puig, ha previst que aquesta no serà una nevada “de la magnitud del 8 de març”, perquè en aquell cas hi va haver neu amb tempesta. Caldrà, però, veure com són els propers mapes i tenir en compte que una possible nevada o glaçada pot afectar la mobilitat, que esperen que estigui resolta de cara a dilluns.

En aquest sentit el Servei Català de Trànsit demana sentit comú als conductors, que s’informin sobre les condicions climatològiques abans de sortir de casa i que, en la mesura del que sigui possible, “si es volen trepitjar la neu es quedin en cotes baixes”.