ISABEL FERRER, cap d'Urgències i Emergències Socials de l'Ajuntament "Amb aquesta situació de vulnerabilitat les temperatures poden afectar més. Per tant per prevenir els efectes que aquesta baixada de temperatures pot tenir sobre l'estat d'aquestes persones, és precisament per això que es fa aquesta actuació preventiva."

Aquestes mesures s’adrecen a les persones sense sostre que dormen a la via pública i que accepten de forma voluntària allotjar-se als equipaments municipals. S’han obert dos espais extres amb capacitat per a 160 persones, que s’incorporen als que funcionen habitualment. Els Serveis Socials de l’Ajuntament i la Creu Roja treballen de forma conjunta sortint al carrer per detectar els sense sostre i oferir-los i acompanyar-los fins als centres d’allotjament. En aquests espais on poden dormir se’ls ofereixen a més alimentació, dutxes, roba i atenció psicosocial.

Entre gener i febrer de 2013 l’operació Fred, en aquest cas en nivell 1, s’ha activat 15 nits en les quals s’han atès 226 persones en un total de 706 serveis.