FERRAN PUJOL, director de l'associació Projecte dels Noms "Ens ha permès durant tot aquests anys donar visibilitat al VIH i conscienciar la societat que aquesta és una epidèmia, que és un problema de salut pública que lluny d'estar resolt encara segueix infectant moltes persones cada any i encara dos milions de persones moren anualment a conseqüència de la sida."

La idea del Tapís Memorial de la Sida té origen al barri de Castro, a San Francisco, on la comunitat gai volia recordar les víctimes del VIH i conscienciar la societat sobre la malaltia. L’exposició “Retalls de vida: 20 anys del Tapís Memorial de la Sidamostra el paper que el tapís i el Projecte dels NOMS han tingut en la tasca de fer percebre a la societat el problema que suposa aquest virus.

L’exposició té el suport de la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona i la Fundació Lluita contra la Sida, i es podrà visitar fins al 31 d’octubre. En aquest web es pot consultar la vintena de museus i espais emblemàtics de Barcelona, Girona i Lleida que acolliran la mostra.