MARTA AFUERA, membre de la PAH de Girona "Venim perquè el conseller Santi Vila s'impliqui, es mulli, que és la seva feina, és la tasca que té política: defensar les persones, cosa que fins ara no s'ha estat fent."

La PAH ha ocupat aquest dijous al matí el vestíbul del Departament de Territori i Sostenibilitat, del qual depèn l’àrea d’habitatge. La plataforma ha demanat reunir-se amb el conseller, Santi Vila, per evitar el desallotjament d’un bloc de pisos de Salt (el Gironès). Una quinzena de famílies desnonades hi viuen des que l’organització va ocupar l’immoble el mes de març passat.

Els activistes de la PAH han irromput a la delegació de la conselleria per exigir una trobada amb el conseller, Santi Vila. Demanen que intercedeixi per evitar el desallotjament d’un bloc de pisos de Salt. Tenen la intenció de no marxar del Departament de Territori i Sostenibilitat fins que Vila no els atengui. Quatre representants de l’organització han pogut parlar amb el secretari d’Habitatge.

La plataforma va ocupar un bloc de pisos d’obra nova a Salt el mes de març passat. Actualment, hi viuen una quarentena de persones desnonades, la meitat són menors. Sobre ells plana una ordre de desallotjament que es farà efectiva el 16 d’octubre. L’immoble és propietat de Sareb, la societat d’actius tòxics, més coneguda com a banc dolent.