L’actuació té un pressupost de 212.000 euros i consistirà a impermeabilitzar el mur posterior de l’edifici de serveis i millorar el drenatge de la zona propera al carrer de l’Estatut. La millora consistirà a refer els sistemes d’evacuació d’aigües com els desguàs, la xarxa de recollida d’aigües pluvials i una nova escomesa cap a la xarxa general de clavegueram.

L’obra afectarà només l’interior de la plaça i no comportarà talls de trànsit als carrers del voltant. Durant els treballs restaran fora de servei la pista de bàsquet i la taula de ping-pong. Les obres han començat a primers d’octubre i està previst que acabin a finals d’any.

No s’ha tocat en 30 anys

El febrer de 2013, més de 200 veïns de Porta van participar en una consulta popular impulsada per l’associació de veïns del barri sobre el futur de la plaça de Sóller. Consideraven que 30 anys després de la inauguració, la plaça necessitava unes obres d’adequació i trobar uns nous usos als baixos, atesa la marxa de l’activitat cap a la masia de Can Verdaguer.

Els veïns van proposar conservar els baixos de la plaça per a ús d’entitats i associacions. L’Ajuntament va proposar als veïns instal·lar-hi el Banc dels Aliments, tot i que aquests consideren que l’espai és prou gran com per acollir-hi també un espai comunitari per al barri. Entre altres propostes, els veïns van proposar destinar-lo com a magatzem per a entitats i un casal per als joves de la zona sud del districte. El districte segueix treballant per consensuar un nou ús vinculat al barri.