L’anunci de la direcció de l’hospital de traslladar les operacions de baixa complexitat al Sagrat Cor -que alhora són les més rendibles per al sector privat- es va comunicar dijous al Comitè d’Empresa. La decisió no va agradar gens als sindicats, com tampoc que un equip mèdic del Clínic s’hagi de traslladar a aquest centre privat-concertat -darrere el qual hi ha la multinacional IDC Salud, antiga Capio- per fer aquestes intervencions. Des de la CGT, per exemple, es denuncia que el govern català pretén, així, “salvar un grup empresarial en detriment de la sanitat pública”. La CUP ha titllat la mesura d’una “privatització encoberta”.

L’empresa insisteix que encara s’està negociant amb el Comitè i que, per tant, no hi ha res tancat. Sigui com sigui, els facultatius intentaran fer propostes alternatives perquè la mesura no es faci efectiva. Lamenten que després d’anys de retallades, encara ara, des de CatSalut, es continuï aprimant els pressupostos i obligant a tancar llits i traslladar malalts que en circumstàncies, diuen, normals, podrien perfectament ser atesos al mateix Hospital Clínic.

El Comitè d’Empresa tampoc accepta la proposta que els ha fet la direcció del Clínic de retirar-los mitja paga de Nadal a canvi de prorrogar el conveni col·lectiu de 2013. Els treballadors acceptarien la pròrroga però no la retallada salarial.