Als Jardins de Pedralbes és habitual veure-hi darrerament rates passejant-se per zones concretes del parc. L’espai, catalogat com a Bé Cultural d’Interès Local, està patint una plaga de rates, algunes de les quals, de grans dimensions.

Treballadors dels jardins asseguren a betevé que hi ha matins que han de treure les rates de les papereres del parc infantil que hi ha. I no és estrany, ja que a prop d’aquest espai de jocs hi ha una paret de pedra on han fet el cau, com demostren les restes d’excrements que hi ha.

Restes d’excrement de rata, als Jardins de Pedralbes

Estudiants de les facultats properes que van diàriament als jardins asseguren a betevé que en veuen moltes cada dia i apunten que “és una plaga que comença a ser preocupant” perquè es tracta de rates “molt grosses”.

Punt dels Jardins de Pedralbes on hi ha el cau de rates

Una rata grossa a la pèrgola de Gaudí

En un vídeo, gravat per un usuari del parc, es pot veure una gran rata grimpant per l’entramat de la pèrgola, l’umbracle que Antoni Gaudí va dissenyar per als jardins.

Pèrgola de Gaudí, on s’ha vist una rata de grans dimensions

Pla antiplagues en les properes setmanes

Davant d’aquesta situació, el districte de les Corts ha explicar als veïns en el darrer consell de barri de Pedralbes que l’Agència de Salut Pública de Barcelona ha signat un conveni amb la Generalitat — propietària de l’espai— per dur a terme un pla antiplagues en aquesta zona verda.

El dispositiu preveu el monitoratge, tractament i prevenció de plagues de rates, ratolins, mosquits i paneroles. Segons el districte, la sequera ha fet incrementar aquest tipus de plagues i, per això, s’hi ha d’actuar. El pla s’implementarà en les properes setmanes.