El Banc dels Aliments de l‘Ateneu Harmonia, ubicat a la Fabra i Coats, és un servei d’ajut a persones que ho estan passant malament arran de la pandèmia. Des de l’Ateneu se’ls proporciona menjar i beguda en funció de les seves necessitats.

Molts usuaris d’aquest servei són assidus i, per tant, els organitzadors ja saben què necessiten o què volen. D’altres s’han trobat amb les conseqüències de la pandèmia més tard i, ara, busquen ajut per poder tenir cobertes les necessitats bàsiques. 

Com funciona?

El servei es posa en marxa dos dies a la setmana, els dimarts i dijous, de 10 a 12 h. Els veïns i veïnes que ho desitgin poden fer cua a la porta de l’Ateneu, a les instal·lacions de la Fabra i Coats, i agafar allò que necessitin. Els habituals ja es troben la seva caixa preparada. Els altres demanen en funció del que veuen que hi ha i del que volen. Entre les opcions, molta fruita i verdura, làctics, alguns envasos de menjar preparat i begudes.

La covid-19 ha interromput el servei

Durant el confinament total no es va poder assistir als veïns com sempre. Fins i tot l’equipament va haver de tancar per un cas de coronavirus. Ara, després de l’etapa més dura de la pandèmia  i un parell de mesos després d’haver reobert, el servei torna a la seva periodicitat esperant poder mantenir-la.