L’Ajuntament de Barcelona ha decidit tancar els 58 casals de gent gran que hi ha a la ciutat per evitar la propagació del coronavirus. És una mesura preventiva i que s’allargarà, en principi, durant dues setmanes, fins al 27 de març. L’anunci s’ha fet durant la compareixença de l’alcaldessa, Ada Colau; la regidora de Salut, Gemma Tarafa, i la gerent de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, Carme Borrell per explicar la gestió municipal del covid-19.

L’objectiu d’aquesta mesura és protegir les persones més vulnerables i, alhora, evitar nous contagis. El coronavirus afecta especialment el col·lectiu de la gent gran i, sobretot, aquelles persones que tenen patologies prèvies. La taxa de mortalitat pel covid-19 és molt baixa però té incidència, sobretot, en persones de la tercera edat.

Durant aquests 15 dies també s’aturaran les activitats per a la gent gran que es fan en biblioteques, centres cívics i equipaments esportius, i es limitarà l’aforament per al públic en general a un terç de la seva capacitat. A més, hi haurà un reforç del servei de teleassistència perquè els usuaris no quedin desatesos.

Les mesures no afecten les escoles bressol ni els centres educatius perquè es considera que “el risc és més petit” en els infants. Durant la roda de premsa, que s’ha fet després de la compareixença del president Quim Torra a la Generalitat, l’alcaldessa, Ada Colau, ha demanat que en els propers 15 dies es redueixi l’activitat a Barcelona i ha convidat a “baixar el ritme”.