Les mesures per evitar contagis per coronavirus han arribat també en l’àmbit casteller. La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya ha emès un comunicat aquest dimarts en què recomana l’“anul·lació, suspensió o ajornament de l’activitat castellera”. Seguint aquesta indicació, les vuit colles de la ciutat han optat per suspendre els assajos fins a nou avís.

Davant la decisió de la Generalitat d’aturar les activitats extraescolars en què coincideixin alumnes de diferents centres escolars, la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya ha recomanat anul·lar les activitats castelleres amb canalla. En el mateix comunicat, la CCCC admet que la singularitat d’aquesta activitat, en què la canalla té un paper molt important, fa que la recomanació s’estengui “en el sentit més ampli”.

Les vuit colles de la ciutat s’han acollit a aquesta recomanació de la CCCC i ja han anunciat a través de les xarxes socials que suspenen els assajos. La decisió arriba en l’arrencada de la temporada castellera a la ciutat i caldrà veure quina afectació té la crisi del coronavirus el cap de setmana del 21 i 22 de març, quan hi ha previstes cinc diades castelleres a Barcelona.

Anul·lades dues cites castelleres multitudinàries

Aquesta setmana coincidien dues cites que acostumen a aplegar molts castellers de diverses colles. La primera, la diada del 25è Aniversari dels Ganàpies de la UAB, que s’havia de celebrar aquest dijous. La colla confia trobar una nova data per a la diada, en què havien de participar totes les colles castelleres universitàries.

L’altra cita castellera és el XIX Torneig Casteller de Futbol, que havia d’aplegar una cinquantena de colles castelleres aquest cap de setmana a Tarragona.  La colla organitzadora, els Xiquets de Tarragona, n’ha anunciat aquest dimecres al migdia un cavi de dates. El torneig de futbol sala tindrà lloc el 21 i 22 de novembre.