Alguns creuers que operen al Mediterrani han demanat poder atracar excepcionalment al Port de Barcelona en lloc dels ports italians que tenien programats a causa de la propagació del coronavirus. De moment, però, el Port no en té una xifra tancada de quants vaixells podrien canviar les rutes previstes. En altres ports espanyols, com el de Palma, també hi ha hagut peticions.

Comencen les cancel·lacions

La companyia italiana Costa Cruceros ha suspès els viatges al Mediterrani fins al 3 d’abril, després de les mesures que ha pres el govern d’Itàlia per frenar l’expansió del virus al país. Això va passar el mateix dia que el Govern espanyol va anunciar la suspensió dels vols d’Itàlia a Espanya fins al 25 de març.

“Després de les noves mesures introduïdes dilluns a la nit pel Govern italià per frenar l’emergència sanitària en el territori nacional, Costa Cruceros ha revisat els itineraris dels seus vaixells que visitaran ports italians fins al 3 d’abril”, diu la nota. La companyia mantindrà els creuers que actualment estan en el mar per transportar fins als ports italians als passatgers del país perquè puguin tornar a casa, però no hi haurà més excursions ni sortides, fins a la data marcada.

La naviliera està comunicant la decisió als clients afectats i els oferirà la possibilitat de gaudir d’un viatge en un altre moment. Segons el director general de l’empresa, Neil Palomba, l’interès de la companyia és “garantir el màxim de suport a les autoritats italianes i a la comunitat en aquest reforç extraordinari per combatre la situació d’emergència actual”.

Fa uns dies que Costa Cruceros ja havia cancel·lat les reserves de clients italians en creuers de fora del Mediterrani, en un intent per contenir els riscos i aplicar les mesures específiques emeses pel Govern italià.

La naviliera Aida Cruises ha suspès el creuer Aida Bella, que havia de venir a Barcelona els dies 18 i 23 de març. En canvi, MSC Cruceros manté els creuers pel Mediterrani.

Les companyies Grimaldi i Grandi Navi Velocci segueixen operant cap a Itàlia.